ACI

Ploviti se mora, kaže stara mornarska, a Hrvatskom se ploviti mora uvijek iznova.

Jedno od nedavnih istraživanja Tomas Nautike otkriva kako je svaki drugi inozemni nautičar hrvatskom obalom Jadrana plovio čak šest puta ili više. Na to ga sirenskim zovom mame bezbrojni zaljevi i uvale, rajske plaže i ina čuda djevičanske prirode iz koje izvire i gastronomska ponuda koja sljubljuje najbolje od mediteranske i kontinentalne kuhinje. Nautičari hrvatski Jadran svakim novim posjetom iznova otkrivaju, a istraživanje njegovih ljepota i skrivenih kutaka gotovo je nezamislivo bez ACI marina.

Najveći sustav marina na Mediteranu i, dakako, vodeća hrvatska nautička tvrtka, prvi je izbor nautičara cijelog svijeta i idealno ishodište za pohode u nove avanture. Nautičari to znaju i ACI-ju se uvijek vraćaju, a ACI im za uzvrat ostvaruje sve želje: bilo da preferiraju aktivni odmor, potpunu relaksaciju daleko od buke i vreve gradova ili pak teže tomu da svoje nautičko iskustvo oplemene novim kulturnim, prirodnim ili gastronomskim doživljajima. ACI nautičarima nudi optimalnu nautičku rutu, potpuni komoditet i siguran vez ma kakve njihove nautičke preferencije bile.

Jer, blago ACI-jevih marina strateški je razasuto od Umaga na krajnjem sjeveru do Dubrovnika na krajnjem jugu. S posebnim zadovoljstvom ističemo da je u kolovozu 2016. godine ACI lanac dobio svoju novu, 22. članicu – ACI marinu “Veljko Barbieri” Slano na Dubrovačkom primorju. Svaka od 22 marine smjestila se u samom središtu drevnih gradova ili neposrednoj blizini jedinstvenih prirodnih ljepota Hrvatske, pritom ni na koji način ne umanjujući njihov fascinantni sklad. Da je upravo to ono što današnji nautičari traže potvrđuje podatak da godišnje gotovo 400 tisuća nautičara odabire ACI za svog domaćina. Razlog tomu je  vješto povezan sustav marina koje nautičarima omogućuju da svaki dan provedu na novoj atraktivnoj destinaciji, ostvare pri tom brojne popuste i pogodnosti, a nakon što kažu doviđenja – jer hrvatskoj obali nikad se ne govori zbogom – kući ponesu  nezaboravne uspomene i glad za novom jadranskom avanturom.

A hrvatska obala Jadrana avanture nudi velikodušno i u izobilju. Čudesan je to mozaik drevnog i modernog, netaknute prirode i urbanog komoditeta, jedinstvenih autohtonih „užanci“ i lokalnih običaja što mirno koegzistiraju i veselo se nadopunjuju s najaktualnijim tehnološkim i organizacijskim dosezima kakve danas nudi svjetska turistička industrija. Zahvaljujući jedinstveno razgranatoj mreži ACI marina, nautičari su u prilici upoznati sve kulturne i prirodne znamenitosti prekrasne jadranske obale i u tek nekoliko dana doznati tajne koje čuvaju živi spomenici tisućljetne prošlosti poput RovinjaPuleSplitaKorčule i Dubrovnika, uživati u miru i tišini skrivenih uvala otoka CresaRabaPagaBrača Hvara, ili pak doživjeti nestvaran sklad netaknute prirode nacionalnih parkova Kornati, Krka i Mljet.

Slobodno vrijeme danas je jedna od najdragocjenijih valuta. ACI-jev će team poduzeti sve da nautičarima koji tijekom godine sanjaju o plovidbi Jadranom na javi ispuni sve snove. U međuvremenu, do slijedeće nautičke sezone uživajte u „plovidbi“ našim novim internetskim stranicama, jednako kao što smo mi uživali pripremajući ih za Vas.

Scroll to Top
Scroll to Top