Uprava

Kristijan Pavić, dipl. ing.

predsjednik Uprave 

Diplomirao je Pomorski menadžment 2000. godine na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku.

Od 2000. do 2006. radio je u tvrtki Carnival Cruise Line (Miami, SAD) na mjestu glavnog direktora za elektroniku. Od 2006. obnašao je funkciju ravnatelja Županijske lučke uprave Dubrovnik, dok je 2010. postavljen za ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik. Na dužnost pomoćnika ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik stupio je 2012. godine, a tu je ulogu obnašao do imenovanja predsjednikom Uprave ACI (Adriatic Croatia International Cluba) d.d. u kolovozu 2016.

Od 2011. do 2016. bio je član Upravnog odbora udruge MedCruise, gdje je bio zadužen za financije, dok je 2016. i 2017. djelovao na mjestu predsjednika udruge MedCruise. 

Tijekom svoje karijere vodio je više razvojnih projekata uključujući projekt izgradnje Gata 14 u luci Dubrovnik (ulaganje vrijedno 9 milijuna eura) kao i projekt rekonstrukcije i izgradnje ACI Marine Rovinj (ulaganje vrijedno 20 milijuna eura). Najveći projekt u koji je uključen svakako je izgradnja buduće ACI marine Rijeka, koji trenutno predstavlja najveću investiciju u nautičkom turizmu u povijesti Republike Hrvatske, procijenjenu na oko 48,5 milijuna eura. Riječ je o ukupno 23. marini u lancu ACI-ja, koju će u narednim godinama izgraditi tvrtka ACI-GITONE d.o.o.

Sudjelovao je kao glavni govornik i kao gost predavač na brojnim konferencijama, među kojima su 3rd International Congress on Mediterranean Trade and Luck Cities u Turskoj, Adriatic Sea Forum u Trstu i Dubrovniku, Costa Brava Cruising Symposium u Španjolskoj, 2nd UNWTO Conference on Destination Management u Crnoj Gori te Međunarodna konferencija “Ponovno pokretanje turističkog sektora u jadranskom području” koja je uključila osam pomorskih gradova s obje strane Jadrana (Ancona, Ravenna, Venecija, Trst, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik).

Aktualno: predsjednik Uprave ACI (Adriatic Croatia International Club) d.d., volonterski obnaša dužnost predsjednika Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik te je počasni predsjednik udruge MedCruise.

Josip Ostrogović, mag.oec.

član Uprave za investicije, marketing i maloprodaju

Osnovnu školu, kao i Srednju medicinsku školu završio je u Rijeci. Diplomirao je na Ekonomskom Fakultetu u Rijeci (smjer Menadžment) te stekao titulu magistra ekonomije. Na poslovnom učilištu Effectus završio je program stručnog usavršavanja/osposobljavanja za voditelja nadzora i korporativnog upravljanja iz područja financija i prava.

Od 2006. do 2008. radio je u Plodinama d.d. na poziciji rukovoditelja robnog poslovanja, nakon čega je do 2009. bio komercijalni direktor u tvrtki CENTRO-KOMERC d.o.o. Od 2010. do 2017. obnašao je funkciju direktora u tvrtki Paratus d.o.o., dok je istu funkciju obnašao i u Adriatic Grupi j.d.o.o. od 2017. do 2022. godine.

Društvene aktivnosti: 15 godina bio je trener muških i ženskih odbojkaških ekipa svih uzrasta, od najmlađih pa do seniora, a u svom je trenerskom djelovanju postigao zapažene rezultate na razini cijele Republike Hrvatske. Aktivno je igrao odbojku, a danas je nacionalni odbojkaški sudac.

Aktualno: član Uprave ACI (Adriatic Croatia International Club) d.d., zadužen za investicije, maloprodaju i marketing.

Doc. dr. sc. Ivan Herak

član Uprave za financije, korporativno pravo i ljudske resurse

Osnovnu i Srednju ekonomsku školu završio je u Poreču. Kao stipendist Republičkog zavoda za statistiku Slovenije diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani. Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, gdje je izabran u znanstveno-nastavno zvanje docenta, iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja ekonomija, znanstvena grana marketing.

Od 1983. do 1992. je bio predavač u Srednjoj ekonomskoj školi Poreč, zamjenik financijskog direktora „Valamar Riviera“ Poreč, financijski direktor stambene zadruge „Riviera“ Poreč, šef Službe sredstava, kredita i investicija Interne banke SOUR-a Plava laguna Poreč, direktor generalnog zastupstva „Riviera“ Wien, zamjenik direktora „Inatours-Raml“ Ges.m.b.h. Salzburg te savjetnik Predsjednika Uprave „Valamar Riviera“ Poreč za vlasničku transformaciju i devizno poslovanje.

U razdoblju od 1992. do 1999. u dva mandata (1992. – 1995., 1995. – 1999.) obnašao je dužnost zastupnika u Saboru Republike Hrvatske.

U spomenutom razdoblju bio je Predsjednik Odbora za turizam Sabora Republike Hrvatske, član Odbora za financije Sabora RH, član Odbora za gospodarstvo Sabora RH, član Poglavarstva Istarske županije zadužen za financije, član komisije za izdavanje obveznica RH, član Upravnog Vijeća Sveučilišta u Rijeci, član Upravnog odbora JP Brijuni Pula, potpredsjednik Skupštine Hrvatske lutrije Zagreb, predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Poreč, potpredsjednik Upravnog odbora Mirna Rovinj, član Skupštine Jadrolinija Rijeka, član Vijeća ravnateljstva za robne rezerve RH, potpredsjednik Nadzornog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju, predsjednik kreditnog odbora Zagrebačke banke, član Predsjedničkog Vijeća Predsjednika RH dr. Franje Tuđmana za županiju Istarsku i član gradskog Vijeća Grada Poreča.    

U razdoblju od 1999. do 2000.  obnašao je dužnost ministra turizma u Vladi Republike Hrvatske, Predsjednika Vijeća Hrvatske turističke zajednice, člana Odbora za proračun i financije Svjetske turističke organizacije (WTO Committee on Bugdet and Finance) i člana Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Od svibnja 2013. do svibnja 2014. bio je savjetnik zastupnika u Europskom parlamentu.

Od 2013. do 2015. bio je predavač i prodekan za međunarodne odnose na Visokoj poslovnoj školi “Manero” u Višnjanu, predavač na Sveučilištu „Libertas“ u Zagrebu i voditelj dislociranog studija Sveučilišta „Libertas“ u Poreču, gost predavač na Veleučilištu “Vern” u Zagrebu i “Fakultetu za menadžment u ugostiteljstvu i turizmu” u Opatiji. Uz to, u navedenom razdoblju također je bio Komentator za područje turizma u dnevniku “Jutarnji list”,“ i na portalu „Telegram“.

Od 2018. do 2020. obnašao je dužnosti Glavnog menadžera za strateško planiranje, EU fondove i upravljanje promocijom Hrvatskog nogometnog saveza, člana Upravnog Vijeća Instituta za turizam Republike Hrvatske te posebnog savjetnika ministra turizma za strateško planiranje razvoja turizma i EU fondove.

Nagrade i priznanja: nositelj Olimpijskog plamena na ZOI u Sarajevu, nositelj odlikovanja predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana „Hrvatski trolist“ za posebne zasluge u gospodarstvu.

Društvene aktivnosti: Izvršni dopredsjednik NK „Istra“ Pula (1. HNL), član Skupštine Hrvatskog nogometnog Saveza, dopredsjednik Udruge klubova 1.HNL.

Aktualno: posebni je savjetnik ministrice turizma i sporta, vanjski je suradnik na poslijediplomskom specijalističkom (Marketing posebnih područja) i poslijediplomskom doktorskom studiju (Menadžment i poduzetništvo) Ekonomskog fakulteta u Osijeku, vanjski je suradnik na preddiplomskom studiju Ekonomskog fakulteta u Rijeci, autorizirani je zastupnik UNIDO-ISECA, organizacije Ujedinjenih naroda za industrijski razvoj – Međunarodnog centra za prijenos i promociju solarne tehnologije te obnaša dužnost člana Uprave ACI (Adriatic Croatia International Club) d.d. za financije, korporativno pravo i ljudske resurse.

Scroll to Top
Scroll to Top